НОВОСТИ

ВТИ учествовао на 11. међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2023“

25.09.2023

ВТИ учествовао на 11. међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2023“

Једанаести међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2023" одржан је од 25.09. до 28.09.2023. године на Београдском сајму, под покровитељством МО РС, а у суорганизацији са ЈП Југоимпорт СДПР-ом и Београдским сајмом. На досада највећем сајму наоружања и војне опреме, окупило се 154 домаћих и страних излагача.

Војнотехнички институт је као и претходних година био највећи излагач на сајму, те је на овогодишњој манифестацији изложио преко 80 средстава наоружања и војне опреме из сопственог развоја.

Једно од запаженијих средстава која је ВТИ изложио на овогодишњем сајму је противавионски самоходни артиљеријско-ракетни систем ПАСАРС БОФОРС/Mистрал 3+/Стрела-2М/Маљутка 2TP. Намењен је за заштиту копнених снага током маршевског положаја и извођење борбених дејстава, као и заштиту значајних објеката од дејстава из ваздушног простора (крстареће ракете, хелихоптери, беспилотне летелице, авиони у ниском лету).

Пажњу посетилаца привукао је и АНТИ-ДРОН РАДИО-ОМЕТАЧ дизајниран да онемогући лет неовлашћених дронова, ометањем њихових комуникационих сигнала и/или GNSS подсистема.

ВТИ је од иновација изложио ХИБРИДНИ АРТИЉЕРИЈСКО-РАКЕТНИ ПРОТИВАВИОНСКИ СИСТЕМ „HARPAS“. Систем „HARPAS“ је модернo    хибридно артиљеријско оруђе намењено за противваздухопловну одбрану трупа и важних објеката од авиона, хеликоптера, крстарећих ракета и беспилотних летелица. Интегрисан је на возној основи тенка М84, коју карактерише одлична покретљивост и могућност заштите посаде, уређаја и инструмената од дејства стрељачког наоружања и парчадног дејства артиљеријских пројектила.

У оквиру пратећег програма 11. међународног сајма наоружања и војне опреме ПАРТНЕР 2023, представници ВТИ су узели значајно учешће, те су одржали предавања на теме ''АДИТИВНА ПРОИЗВОДЊА МАШИНСКИХ ДЕЛОВА ВЕЛИКИХ  ГАБАРИТА У МЕТАЛУ'' и ''БОРБА ПРОТИВ ДРОНОВА''.

У току четири дана сајма, показано је значајно интересовање посетилаца за приказана средства НВО из развоја Војнотехничког института. Штанд ВТИ посетио је значајан број званичних делегација МО и војске из иностранства, као и бројни посетиоци из земље, региона и света.


ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: