НОВОСТИ

Свечана додела првих уверења за приређивање „on-line“ игара на срећу

26.12.2014

Свечана додела првих уверења за приређивање „on-line“ игара на срећу

У Војнотехничком институту дана 26.12.2014. године приређена је свечана додела првих уверења о испуњености информатичких карактеристика опреме за приређивање игара на срећу преко средстава електронске комуникације. Директор ВТИ пуковник доц. др Зоран Рајић уручио је уверења компанијама „Joker Games doo – Kladionice Meridian“ и „Mozzart“ и изразио наду да је то почетак добре сарадње. Овом догађају присуствовали су директор Државне лутрије Србије и представник Пореске управе Министарства финансија Републике Србије.

Војнотехнички институт у својству овлашћене лабораторије проверава следеће елементе пословања приређивача игара на срећу преко електронске комуникације: оперативни систем, апликативни софтвер, мрежне и комуникационе инфраструктуре (хардвер и софтвер), базе података, податке о овлашћеним лицима, као и алгоритме случајних бројева и добитака.


Иначе, ВТИ је Решењима Министарства финансија Р. Србије, овлашћен да врши:
-    испитивање испуњености информатичких карактеристика опреме коју приређивачи игара на срећу преко средстава електронске комуникације морају имати на територији Републике Србије, односно хардвера и софтвера преко којих играчи учествују у играма на срећу и који омогућавају размену података са сервером Пореске управе – Сектора за мењачке и девизне послове и игре на срећу,
-    испитивање и контролу техничких и функционалних карактеристика аутомата за приређивање посебних игара на срећу на аутоматима и
-    контролу испуњености техничких и функционалних карактеристика информатичке опреме за приређивање посебних игара на срећу – клађења.

Видео: Директор ВТИ пуковник доц. др Зоран Рајић

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: