НОВОСТИ

03.10.2014

Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Министарства привреде и Министарства одбране

3. октобра 2014. године у просторијама Државне лутрије Србије потписан је Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Министарства привреде Републике Србије и Министарства одбране Републике Србије о ближем регулисању права и обавеза страна потписница у области развијања и имплементације новог информационо-пословног система Државне лутрије Србије.

Споразум су потписали министар привреде, Жељко Сертић и министар одбране, Братислав Гашић.

     На основу овог Споразума биће закључен Уговор о пословно-техничкој сарадњи између Државне лутрије Србије д.о.о. Београд и Војнотехничког института, којим ће се регулисати поступак, начин, процедуре и детаљи везани за развијање и увођење нових информационих технологија, безбедносних и сигурносних протокола у информационом систему за област игара на срећу, а у свему према међународним стандардима за ову област.

     Такође, државни секретар Министарства финансија Републике Србије, Ненад Мијаиловић, уручио је директору Војнотехничког института, пуковнику Зорану Рајићу, Решење о овлашћењу Војнотехничком институту да врши испитивање и контролу техничких и функционалних карактеристика аутомата за приређивање посебних игара на срећу на аутоматима, као и Решење о овлашћењу да врши контролу испуњености техничких и функционалних карактеристика информатичке опреме за приређивање посебних игара на срећу – клађења.

     Иначе, Војнотехнички институт је у фебруару ове године добио Решење о овлашћењу да врши испитивање испуњености информатичких карактеристика опреме коју приређивач игара на срећу преко средстава електронске комуникације мора имати на територији Републике Србије.
Више детаља

     Скупу су присуствовали представници Министарства привреде, Министарства одбране,  Министарства финансија, Војнотехничког института и Државне лутрије Србије.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: