НОВОСТИ

ВТИ учествовао на 8. међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2017“

28.06.2017

ВТИ учествовао на 8. међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2017“

Сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2017" одржан је од 27.06. до 30.06.2017. године на Београдском сајму, у халама 1 и 4 и на отвореном простору Београдског сајма, под покровитељством МО РС у суорганизацији са ЈП Југоимпорт СДПР-ом и Београдским сајмом. На овој манифестацији учествују научноистраживачке, развојне, ремонтне и пратеће институције Министарства одбране Републике Србије, произвођачи наоружања и војне опреме из Србије и иностранства, трговинска и заступничка предузећа. Овогодишњи сајам окупио је рекордан број излагача – 128, од тога 91 домаћих и 37 инострана. Приликом отварања сајма, председник Републике Србије Александар Вучић истакао је да је уверен како је "Партнер" важно место за представљање могућности српске одбрамбене индустрије, а да све већи број страних делегација и излагача говори о томе да та манифестација заиста постаје престижна.

Војнотехнички институт је као и претходних година био веома запажен излагач на сајму, те је на овогодишњој манифестацији изложио преко 30 средстава наоружања и војне опреме из актуелног развоја, која се препознају по савременим решењима актуелним у свету - сложене артиљеријске и ракетне системе, савремено стрељачко наоружање и муницију, борбена оклопна возила, електронску опрему, безпосадне платфорне и др. Нека од средстава која је ВТИ премијерно изложио на овогодишњем сајму су: универзална покретна рачунарска станица "УПАРС", против-авионски самоходни ракетни систем "ПАСАРС", самоходни вишецевни модуларни ракетни систем "ОГАЊ" и даљински управљана безпосадна платформа "МИЛОШ".

У оквиру пратећег програма 8. међународног сајма наоружања и војне опреме ПАРТНЕР 2017, одржан је тродневни стручни скуп Групације произвођача наоружања и војне опреме, формиране у оквиру Привредне коморе Србије, који је окупио представнике академске заједнице, специјализованих војнотехничких установа, државних институција, одбрамбене индустрије и њихових коопераната. Основна тема била је: „Утицај Индустрије 4.0 на развој одбрамбене технолошке и индустријске базе Републике Србије“. У пратећем програму сајма представници ВТИ су узели значајно учешће, те су одржали три предавања која се односе на искуства истраживача у току развоја сложених система НВО, и то: “Примена нано технологија у развоју наоружања и војне опреме”, “Нано-композитни материјали и 3Д штампа” и “Израда машинских делова додавањем материјала (Additive manufacturing) као комплемент класичним технологијама израде одузимањем материјала”

У току четири дана сајма, штанд ВТИ посетио је значајан број званичних делегација МО и војске из иностранства, као и бројни посетиоци из земље, региона и света.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: