НОВОСТИ

Свечаност у Војнотехничком институту поводом Дана ВТИ и обележавања 68 година рада

03.11.2016

Свечаност у Војнотехничком институту поводом Дана ВТИ и обележавања 68 година рада

Свечаност поводом обележавања 68 година рада Војнотехничког института, одржана је у великом aмфитеатру ВТИ-а, уз присуство бројних уважених представника МО, Генералштаба и јединица Војске Србије, као и представника фабрика наменске индустрије, институција културног и јавног живота, пословних партнера и сарадника.
 
Током свечаности, пуковник доц. др Зоран Рајић, директор ВТИ-а, презентовао је анализу рада Војнотехничког института током протеклих година, постигнуте резултате и планове за будућност. Од средстава из развоја ВТИ која су премијерно представљена током 2016. године, пк Рајић је истакао БОВ – борбено командно извиђачко возило, Самоходно противавионско средство и наоружану платформу МИЛОШ. Он је додао да се у ВТИ-у тренутно ради за потребе Војске Србије на 55 истраживачких и развојнх задатака, 73 функционална задатка, 3 пројекта модернизације, као и на пословима у вези 48 комерцијалних уговора. Пк Рајић је нагласио да су улагања Министарства одбране у ВТИ, али и приход који је ВТИ остварио у текућој 2016. години већи него у предходним годинама, и истакао наду да ће се оваква тенденција наставити у будућности.

Као знак признања за изузетну пословну сарадњу са ВТИ, пк Рајић уручио је Захвалнице: Техничком ремонтном заводу Чачак, Техничком ремонтном заводу Крагујевац, предузећу ППТ – Наменска А.Д. Трстеник, ЈП Југоимпорт СДПР, Електронском факултету у Нишу и Предузећу Србоауто, Београд.

На овогодишњој прослави Дана ВТИ, као специјални гост учествовао је наш реномирани академски вајар и сликар, г-дин Драго Ђокић, истакнуто име у каталогу светске уметности, који је овом приликом директору Војнотехничког института уручио скулптуру Николе Тесле.

Поводом Дана ВТИ  више  припадника Војнотехничког института, за посебан допринос у раду, награђено је и похваљено од стране помоћника министра одбране за материјалне ресурсе, начелника Управе за одбрамбене технологије СМР МО и директора Војнотехничког института. Припадницима ВТИ који су пензионисани у протеклих годину дана, у знак признања за остварене резултате у раду, додељена је Захвалница.
 
Војнотехничком институту су поводом обележавања 68 година рада, честитке и жеље за даљи успешан рад упутили: министар одбране Републике Србије, начелник Генералштаба ВС, бројни представници организационих јединица МО и јединица Војске Србије као и представници институција културног и јавног живота, пословни партнери и појединци.

На свечаности поводом прославе Дана ВТИ наступио је Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије.

ВИДЕО

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: