НОВОСТИ

4. МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП - ОТЕХ 2011

07.10.2011

4. МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП - ОТЕХ 2011

4. Међународни научно-стручни скуп ОТЕH 2011 одржан је од 6. до 7. октобра 2011. год. у Београду. Домаћин скупа био је Војнотехнички институт. Ова веома значајна манифестација окупила је више од 400 учесника из Србије и 16 других земаља које раде у области одбрамбених технологија. Скупу су присуствовали и акредитовани војни представници из 20 земаља.
Скуп је отворио господин Драган Шутановац, министар одбране Републике Србије. На почетку свечаног отварања, директор музеја Никола Тесла одржао је веома интересантно предавање посвећено Николи Тесли и његовим значајним открићима која су променила свет око нас.
На пленарној седници експерти из Турске и Канаде одржали су два уводна предавања. Професор Nafiz Alemdaroglu са Техничког Универзитета из Анкаре говорио је о системима беспилотних летелица и њиховој употреби. Господин David Van Every директор машинских процеса у канадској компанији Aiolos Engineering из Торонта своје излагање је усмерио на трендове развоја великих  одбрамбених и ваздухопловних капацитета за испитивање.
Током дводневног рада аутори су приказали више од 100 веома интересантних радова класификованих у девет тематских области. Била је то јединствена прилика  да научници и инжењери, истраживачи и пројектанти, произвођачи и универзитетски професори размене искуства и успоставе нове партнерске односе.

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

24.11.2023

Сајам запошљавања, пракси и стипендија – Машински факултет

На Машинском факултету Универзитета у Београду, ...

20.09.2023

Конкурс за доделу 44 студентске стипендије

Министарство одбране Републике Србије расписало ...

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

07.09.2023

Војнотехнички институт освојио златну медаљу на „BUSINESS RUN“ трци у Нишу

Војнотехнички институт је учествовао на трећој ...

СТРАНА:1/35
>
 
1
2
3
4
5
ИДИ НА СТРАНУ: